Edward Finnigans upprättelse

av Roslund & Hellström. Utläst 110311.


Läslusten är tillbaks. Skönt! Och det var denna boken som gjorde mig sugen på att läsa igen. Kanske inte så spännande och slutet var förutsägbart. Men väldigt intressant om USAs rättssystem och dödsstraff.

Till dess din vrede upphör

av Åsa Larsson. Utläst 110309.


"I alla mina böcker visar sig de döda" skriver Åsa Larsson i ett tackord i slutet av boken. Va, har de gjort det i de tidigare böckerna i serien? Det har jag inte tänkt på. I denna fjärde boken är det i alla fall väldigt tydligt.
Men det blir aldrig riktigt spännande tycker jag. Helt ok, inte mer.


Den oskyldige

av Harlan Coben. Utläst 110303.

Jag är inte in någon läsfas just nu. Tråkigt! Jo, jag läser men det går långsamt och jag har svårt att fokusera. Så det jag läser blir inte så fantastiskt bra. Eller jag vet liksom inte ifall det beror på mig själv eller på boken.
I Den oskyldige är det en vanlig människa, alltså ingen polis som har huvudrollen, fastän det är en deckare. Och jag brukar gilla sådana böcker. Men denna, nja. Huvudpersonen Matt har blivit dömd för dråp och har avtjänat ett flerårigt fängelsestraff. Men nu ett antal år senare har han återvänt till samhället, har jobb, fru och barn på gång. Men så fort han hamnar i någon typ av trubbel blir han ju genast misstänkt på grund av att han är tidigare straffad. Den handlar om huruvida man kan sona sina gamla synder eller inte. Ganska intressant.
Boken knyts däremot ihop på ett alltför krystat sätt tycker jag.

RSS 2.0