Djur

av Joyce Carol Oates. Utläst 110616.

Gillian tänker tillbaka på sin tid som collagestudent. Hon läser en poesi för professor Andre Harrow tillsammans med ett gäng andra tjejer. Alla är i tjugoårsåldern men beskrivs som riktiga fjortisar. Alla är kära i denne Andre som tillsammans med sin fru Dorcas utnyttjar tjej efter tjej. Det är läskigt berättat jag äcklas av Andre, Dorcas och deras papegoja. Den där papegojan stannar kvar i minnet hos mig. Den skränar, skitar ner och ger sig på folk med näbb och klor.

Mörker ta min hand

av Dennis Lehane. Utläst 110614.


Varför har jag börjat läsa denna serie med hiskligt våldsamma böcker? Varför la jag inte av efter första boken?
Jag frågar mig...

Blind lydnad

av Will Lavender. Utläst 110609.

Bokcirkelsboken denna månad. Eller månad och månad. Vi har blivit lite dåliga på att få till en träff per månad. Bokcirkelsboken just nu. Upplägget är detta. Några studenter börjar en ny kurs på universitetet. De får i uppgift att hitta en försvunnen kvinna som kommer att dö om sex veckor ifall hon inte blir funnen. De får ledtrådar av läraren. Men det visar sig att det hela är konstigt. Fallet påminner om ett liknande fall i verkligheten och mystiska saker händer. En bok jag borde gilla. Men nej den engagerar mig inte. Jag bryr mig inte om ifall kvinnan blir hittad eller inte. Ifall det är på riktigt eller inte. Ifall de blir lurade eller inte. Det är tre huvudpersoner i boken, en tjej och två killar. Mer än så minns jag inte om dem. De blir aldrig levande i boken.
Men som vanligt kommer det att bli kul att träffa bokcirkeln och höra vad de tyckte om boken.

Lilla stjärna

av John Ajvide Lindqvist. Utläst 110607.


Jag har hållt för öronen och ropat bingo, bingo varje gång jag har hört talas om denna bok. Ville inte veta någonting alls, ville inte ha några förutfattade meningar om den. Men det har jag haft ändå. Trodde att den skulle vara toppenbra. Och det är den, den är tokbra. Typ en av de bästa böcker jag läst.

Vårlik

av Mons Kallentoft. Utläst 110530.


Fyra årstider - fyra böcker. Nej, det har visst kommit en femte bok i serien. Och jag är väldigt sugen på att läsa den nu på en gång. Men jag är också lite besatt av att äga alla böcker i pocketformat, så jag kommer att vänta.
Men den fjärden boken nu då. Vårlik. Supersnyggt omslag, igen. Jag gillar att de döda pratar, igen. Malin Fors dricker tequila, nej faktiskt inte. Men hon har anledning till det för saker händer i hennes familj. Och det är just det jag gillar med hela serien. Själva berättelsen om Malin Fors, hennes familj, älskare, alkolism och hennes besatthet i fallet Maria Murvall. Men själva deckarhistorian i Vårlik är inte särskilt bra.

RSS 2.0