Skynda, kom och se

av Lotta Lundberg. Utläst 101202.


Denna boken läste vi i min bokcirkel för något år sedan. Jag fick inte boken läst och var heller inte med på träffen då boken diskuterades. Så jag har inte alls fattat vad jag gått miste om. Detta är en underbra bok. Så bra på många sätt. Den berättar om 30-talets ideal om rashygien från en annat perspektiv än vad man är van vid. I centrum står en grupp dvärgar. Glauer och Ka som tar sig från New York till ett Europa som de tror ska vara en värdigare plats att leva och arbeta på. De träffar Nelly som inte bara är dvärg utom dessutom mulatt och har en puckel på ryggen. Och Verner, världens minsta man. Men Tyskland år 1933 är inte riktigt vad de tänkt sig.
Detta är en bok om att vara människa. Läs den!

Läs ut-utmaning
3 utläst   9 olästa

Kommentarer
Postat av: Massolit förlag

Hej!Jag som skriver till dig heter Malin och arbetar på Massolit Förlag.

Jag var inne på din blogg och tyckte den var väldigt intressant… därför mailar jag dig.Massolit Förlag är ett relativt nystartat förlag och vi jobbar mycket aktivt med att lansera nya författare, samt i det arbetet med sociala medier.

I vårt ”stall” finns från Sverige Stefan Tegenfalk och Johannes Källström. Båda har fått utmärkta recensioner tidigare och är aktuella med nya böcker i höst.

Stefan skriver traditionell kriminallitteratur medan Johannes lutar mer åt thriller/skräck.I vinter kommer vi ut med Fay Weldons biografi samt återutgivning av en Hondjävuls liv och lustar. Strax efter det kommer Ian Samson som i England är ett ”hett” kort på mysdeckar himlen.Massolit jobbar som sagt aktivt med olika medier och just runt bokbloggande vill vi bränna extra krut. Min fråga till dig är om jag får skicka läsex utan kostnad för påseende. Du är inte tvingad att skriva något, det står dig fritt, men om du vill plita ned några ord på bloggen, ris eller ros, båda är välkommet, blir vi hemskt glada!Kanske är det så att du inte alls läser någon typ av de böcker vi jobbar med just nu – glöm detta email då! I dags läget erbjuder vi alltså Stefans Nirvana och Johannes Offerrit.

Om det känns spännande – maila över din postadress.Tack för att du tog dig tid att läsa mitt email!Vänliga hälsningarMalin S

Massolit förlag AB

forlaget@massolit.se

2010-12-06 @ 14:31:26
URL: http://massolit.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0